Hoogwaardige techniek op het juiste spoor

 

Vossloh Cogifer Kloos is toonaangevend in het ontwikkelen, produceren en leveren van wissels en andere bovenbouwmaterialen voor trein, tram, metro en industrie. Vanuit ons moderne, 21.000 m2 grote bedrijf in Nieuw-Lekkerland helpen wij onze afnemers in binnen- en buitenland op het juiste spoor met hoogwaardige techniek en duurzame oplossingen. Of het nu gaat om standaardproducten of maatwerk; uw specifieke wensen, problemen en eisen liggen aan de basis van al onze werkzaamheden.

 

Een sterke internationale speler

Vossloh Cogifer Kloos is het resultaat van meer dan anderhalve eeuw ontwikkeling, uitbreiding, fusies en overnames. Inmiddels gelden wij als een sterke internationale speler in onze markt. Niet in de laatste plaats omdat wij sinds 2008 onderdeel uitmaken van het Franse Vossloh Cogifer S.A., dat op haar beurt weer deel uitmaakt van het Duitse Vossloh AG. Zo kunt u bij ons dus rekenen op internationale kennis en ervaring op het gebied van spoorinfrastructuur en spoortechniek.

 

Onze afdelingen

Spoor

Onze spoorwegafdeling houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van een breed scala aan bovenbouwmaterialen voor railgebonden transportsystemen voor trein, tram, metro en zware industrie. Naast complete wisselsystemen en kruisingcomplexen, leveren wij ook losse componenten waaronder puntstukken, tongbewegingen en diverse soorten lassen. Onze producten worden over de hele wereld geleverd.

Projecten

Onze projectenafdeling ontwikkelt en levert rail- en railgerelateerde systemen en componenten voor intern transport. Hierbij valt te denken aan afzetunits, drogerijwagens, ovenwagens, smalspoorwissels en smalspoorkruisingen. Deze producten worden onder meer gebruikt in de beton-, kalkzandsteen- en zuivelindustrie, maar bijvoorbeeld ook in attractieparken.

Engineering

Op onze afdeling Engineering werken specialisten aan het ontwikkelen en ontwerpen van systemen en componenten voor de spoor- en projectenafdeling. Op de afdeling Engineering wordt gewerkt met moderne, digitale CAD systemen. Afhankelijk van de werkzaamheden, werken onze specialisten in projectteams, waarbij de diverse specialismen worden gebundeld; betrouwbare en innovatieve technieken en producten zijn hierdoor gegarandeerd.

Kijk hier voor meer informatie over onze werkwijze.

Handel

Bij Vossloh Cogifer Kloos voeren we een zeer breed productenpakket aan materialen die in de spoorbovenbouw worden toegepast. Zo leveren wij rail voor spoor- en kraanbanen in vrijwel iedere gewenste lengte, kwaliteit en profiel, maar kunt u ook bij ons terecht voor spoorstaafbevestigings- en onderlegmaterialen, stalen en kunststof (spoor)wielen, wielstellen en buffers.

 

Ontwikkeling en innovatie

Innovatie is voor ons niet zomaar een begrip. Het is een wezenlijk onderdeel van onze organisatie. Het zit als het ware in ons DNA. Dat is al zo sinds onze oprichting in 1843 en zal ook altijd zo blijven. Om u nu én in de toekomst zo optimaal en breed mogelijk te kunnen blijven adviseren over de juiste oplossingen en de laatste technieken, investeren wij structureel in productontwikkeling en innovatie.

Bij Vossloh Cogifer Kloos zoeken wij continu naar verbeteringen om bijvoorbeeld storingen te verminderen en veiligheid en beschikbaarheid te verhogen. Daarbij nemen we uiteraard ook onze verantwoordelijkheid richting het milieu. We zetten alles in het werk om zo schoon en energiezuinig mogelijk te produceren.

Onze engineers stellen zich voortdurend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en proberen, waar dat mogelijk en nodig is, nieuwe technieken en/of materialen toe te passen. Onze aanhoudende drang naar innovatie heeft inmiddels geleid tot enkele bijzondere ontwikkelingen en producten, die veelvuldig worden toegepast, zoals:

  • Het geconstrueerde verlijmde Kloos puntstuk met verhoogde vleugelgeometrie
  • De zwevende isolatielas type HB
  • V-vormige isolatielassen

 

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog op de agenda. Niet alleen wat de producten betreft die wij leveren, maar ook op onze werkvloer zelf. Een efficiënte werkplek is een schone en veilige werkplek. Daarom hebben we al diverse maatregelen genomen om de werkomgeving bij Vossloh Cogifer Kloos zo veilig mogelijk te houden, zoals:

  • Het geven van uiteenlopende veiligheidstrainingen aan onze werknemers
  • Ons personeel voorzien van alle benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Werken volgens OHSAS 18001
  • Het terugdringen van ongelukken
  • Werken volgens het 5S-programma, waarmee orde, veiligheid en reinheid gewaarborgd worden

 

Ons motto: “Ieder ongeval kan voorkomen worden.”