De geschiedenis van Vossloh Cogifer Kloos

Van werkplaats naar wereldspeler

Vossloh Cogifer Kloos BV kan bogen op ruim anderhalve eeuw geschiedenis. Het is een bijzonder rijke en gevarieerde historie, die ook vandaag de dag nog aan de basis staat van onze visie en werkwijze. Bij ons zijn traditie, kennis, ervaring en vakmanschap gebundeld om u altijd optimaal van dienst te kunnen zijn. Graag nemen we u mee op een korte reis door de geschiedenis van ons bedrijf.

 

Het prille begin (1843 – 1900)

In 1843 werd de basis voor het huidige Vossloh Cogifer Kloos BV gelegd onder de naam F. Kloos & Zonen’s werkplaatsen, het latere Kloos Kinderdijk b.v.. De oorspronkelijke activiteiten van het bedrijf waren molen- en scheepsbouw. Vanaf 1870 begon Kloos zich toe te leggen op de bouw van staalconstructies. Te midden van de tweede industriële revolutie en de groeiende populariteit van treinvervoer in Nederland en daarbuiten, startte het bedrijf rond 1900 met de productie van spoorwegmaterialen.

Verder op het spoor (1901 – 1985)

De productie van spoorwegmaterialen liep – om het toepasselijk uit te drukken – als een trein. Door een fusie met Hollandia in 1978 is het concern Hollandia Kloos ontstaan. Enkele jaren later, in 1985, werd besloten om de constructie en montage-afdelingen van Kloos Kinderdijk te verkopen, zodat de spoorwegafdeling zich als onderdeel van HBK Holding N.V. kon specialiseren onder de naam Kloos Railway Systems.

HBK Holding N.V. maakte deel uit van het S3C concern. Een holdingmaatschappij bestaande uit een diversiteit aan nationaal en internationaal in de staalbranche opererende bedrijven.

Samen méér bereiken (1986 – 2013)

Het in 1875 opgerichte ODS Spoor werd in februari 2000 door Kloos Railway Systems B.V. overgenomen, waardoor Kloos Oving b.v. ontstond. Sinds 1 januari 2008 maakt Kloos Oving b.v. onderdeel uit van het Franse Vossloh Cogifer S.A., dat op haar beurt weer deel uitmaakt van het Duitse Vossloh AG; een concern dat wereldwijd actief is op het gebied van spoorinfrastructuur en spoortechniek.

Vanaf begin 2012 is de naam Kloos Oving b.v. veranderd in Vossloh Cogifer Kloos BV, zodat ook in onze bedrijfsnaam duidelijk is dat u bij ons kunt rekenen op nationale én internationale expertise.